Yüzdeki Şişlik Nasıl İner?
19 Temmuz 2024

Yüzdeki Şişlik Nasıl İner?

Yüzdeki Şişlik Nasıl İner

Yüzde meydana gelen şişliklerin inmesi ve yüzün eski haline kavuşması için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler, oluşmuş olan şişkinliğin hızlı bir şekilde inmesine ve tedavisine yardımcı olmaktadır. Yüzdeki şişkinlikler genellikle vücutta bulunan fazla sıvının belirli bir noktada toplanması ile meydana gelmektedir. Yüzde oluşan şişkinlikler nadiren meydana geliyorsa sağlık açısından tehlikeli bir durum teşkil etmez. Ancak bu tür durumlar sık sık tekrarlanıyorsa ciddi sorunların habercisi olabilir ve en kısa sürede bir doktor gözetiminden geçilmesi gereklidir.

Yüzdeki Şişliklerin Nedenleri

Şişkinlikler yüz bölgesinde kendini en fazla ağrı ve kızarıklık ile belli etmektedir. Bunun yanı sıra göz çevresinin kızarması, burunda kızarma ya da yüzün bir bölgesinde meydana gelen kızarıklıklar ile kendini gösterebilmektedir. Hastalığın en belirgin özelliklerinden biri de nefes almayı ve vermeyi zorlaştıran durumların ortaya çıkmasıdır. Bu şişkinlikler çıktığı bölgeye göre birtakım tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Bazen bu tehlikeli durumlar ölümle sonuçlanabilmektedir. Hastalığın oluşmasına neden olan en temel unsurlardan biri vücudun susuz kalmasıdır. Susuz kalan vücutta böbrek, tedbir amaçlı su biriktirmektedir. Bu ani su biriktirme ile vücutta su kaybı meydana gelmektedir. Bu gibi nedenlerden dolayı yüz bölgesinde ve çevresinde birtakım şişmeler meydana gelmektedir. Şişmeye neden olan bir diğer unsur ise diyet ve beslenme alışkanlıklarıdır. Bunun yanı sıra tiroit yetmezliği, böbrek hastalıkları, Cushing sendromu ve bazı gıdalara karşı vücudun gösterdiği alerjik durumlar da yüzde şişkinliklere neden olabilmektedir.

Yüzdeki Şişlik Nasıl İner

  • Günlük olarak tüketilen su miktarını artırmak gerekmektedir. Günde en az iki litre su içilmesi önerilmektedir.
  • Tuzlu yiyecek ve içeceklerin tüketiminden uzak durulmalı ve mümkün olduğunca tuz kullanımı azaltılmalıdır.
  • Sigara kullanımı ve alkol tüketimi de yüzde şişkinliklere neden olabilmektedir. Mümkün olduğunca bu tür alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.
  • Yenilen yiyeceklerin vitamin ve mineraller bakımından zengin olanları tercih edilmelidir. Yeterince alınan vitamin ve mineraller yüzde şişlik oluşmasını engeller.
  • Düzenli olarak yapılan egzersiz bu tür rahatsızlıkların oluşmasını engeller. Damarlarda akan kanın düzenli bir şekilde akmasına yardımcı olan egzersiz, meydana gelebilecek şişliklere karşı engel oluşturur ve oluşmuş olan şişliğin dağılmasına faydalı olur.
  • Soğuk süt ve soğuk uygulamalar oldukça faydalıdır. Ayrıca uygun losyonlar, soğuk uygulama ve doğru uyuma pozisyonu da şişliğin geçmesine yardımcı olan unsurlar arasındadır.
  • Bitkisel tedavi yöntemleri de yüzdeki şişliklerin inmesinde etkili olabilir. Zencefil, çörek otu, maydanoz, limon, zerdeçal, papatya ve kekik otu gibi bitkiler vücutta bulunan fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca oluşabilecek şişliklere karşı engel olan bitkiler arasındadır. Bu bitkilerden elde edilen çaylar ve çeşitli kremler bu tür rahatsızlıkların tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Bu tür rahatsızlıklarda bitkilerin düzenli ve yeteri kadar kullanılması oldukça önemlidir.

Ekstra Bilgiler

Şişliklerin azaltılması için dikkat edilmesi gereken diğer yöntemler arasında, yüze soğuk kompres uygulama, başı yüksekte tutarak uyuma, tuz alımını azaltma ve anti-inflamatuar ilaçlar kullanma gibi yöntemler bulunmaktadır. Şişliklerin nedeni bir alerji ise, alerjen maddelerden uzak durulmalı ve doktor tarafından verilen antihistaminik ilaçlar kullanılmalıdır. Eğer yüz şişliği bir enfeksiyona bağlı ise, uygun antibiyotik tedavisi gerekebilir. Bu nedenle, yüz şişliği sürekli ve şiddetliyse, mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alvina

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Yüzümde sürekli şişlik olması normal mi? Hangi durumda doktora gitmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Alvina hanım, yüzünüzde sürekli şişlik olması normal bir durum değildir. Bu durumun altında yatan pek çok sebep olabilir, örneğin alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar, diş problemleri ya da daha ciddi sağlık sorunları. Eğer şişlik birkaç günden fazla sürüyor, ağrı, ateş gibi ek belirtiler varsa veya günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Sağlığınızı ihmal etmeyin, en kısa zamanda bir uzmana danışmanızda fayda var.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gebelikte Şişkinlik Nedenleri

Gebelikte Şişkinlik Nedenleri

Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Başta Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Başta Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Alt Karında Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Alt Karında Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Ayak Bileğinde Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Ayak Bileğinde Şişlik Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Dizde Şişlik Nedenleri?

Dizde Şişlik Nedenleri?